9 ianuarie 2012

Metallica? a... slab!

   Un călduros "marș" le-aș spune acelor puștani care-și acoperă cocoașa cu hanorace Cannibal Corpse sau cu tricouri pe care sunt inscripționate numele unor formații din zona black, death ori doom metal, fiindcă cel mai adesea ei, devoratorii de muzica brutală, afirmă că trupele arhicunoscute ar canta "slab".
Nu am o problemă cu cei care ascultă muzică "grea", sunt doar deranjată de nerecunoștința unora dintre ei față de muzicienii care au făcut muzică bună și au scris o pagină în istorie. Nu vorbesc aici de gusturi muzicale, ci de acea deschidere pe care ar trebui s-o aibe ascultătorii de muzica rock.
Dacă ai proasta inspirație să bei o bere și să te întinzi la bârfă cu un matol care se potrivește descrierilor de mai sus, ți-ai futut seara! O să încerce să epateze în fața ta după ce-ți înșiră vreo 8-9 nume de formații undergound despre care tu ai fi auzit doar dacă ai fi făcut parte din vreuna, ori dacă un membru al formației s-a masturbat pe scenă în fața fanilor (50 la număr). În vreme ce-ți descrie trupele respective, să nu faci greșeala de a mai întreba unde se încadrează, iar în caz ca ai făcut-o totuși, așteaptă-te ca Învățătorul să te privească cu ochii mijiți, apoi o să tragă adânc aer în piept, se rezemă de spătarul scaunului și îți explică schematic din ce bucățică al cărei părți din latura categoriei face parte fiecare formație pe care ți-a enumerat-o. După ce termină, nu fi într-atât de nesimțit(a) cât să nu-l lauzi, iar dacă ești de treabă, arunc-o pe aia cu: "băi ce tare. io nu știam, noroc de tine altfel muream prost...".
În timp ce înghiți în sec berea care ți-a mai rămas, aruncă o privire către cel care te-a plictisit și, în caz că nu-ți place persoana și vrei sa scapi, întreabă de Linkin Park. Atunci devii în ochii lui un "mare" zero barat, o bucățică de carne uitată între masele, flegma din gât, borâtura care dă să iasă a doua zi după o noapte de beție -  deci... ce muzica asculți?!

2 comentarii:

  1. Ascult obsceno depresivo simfonico catolico satanico mahomedano nazisto hippy grindcore melodic jazz cu influente death pop cu influente luciferiano mahomedane

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista muzica pe care sa nu o ascult! Atat timp cat imi ofera o stare, un gand, o senzatie, o amintire, un zambet, o lacrima indubitabil trece in lista alba :) .

    RăspundețiȘtergere